Halaman

Isnin, 1 November 2010

JaNTiNa LaPToP EyzA....

Tadi berblogwalking...
Tersinggah pula di blog tomatogurlslife...
Baca punya baca entry dia..
Eyza terjumpa post jom tengok apa jantina laptop korang (credit untuk cik tomato)...
Terus sajalah Eyza mencuba untuk mengetahui jantina lappy kesayangan daku ini...

Jeng jeng jeng...
Jantina laptop Eyza ialah lelaki...
Hehe...garau je suaranya melafazkan I LOVE YOU...
Wah, terujanya Eyza...
Jakunnya la Eyza ni..hehe

Kawan-kawan dah cuba ke???
Apa jantinanya, jom kongsi kat sini...

Bagi yang belum cuba, ini cara-caranya :

1. Mula-mula buka Notepad dan paste ayat di bawah dalam Notepad:
     CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan SAVE AS (ubah dulu kepada All Files). save as = love u.vbs *Peringatan: Lebih baik simpan dalam Desktop, supaya senang cari.

3. Setelah disimpan, tutup Notepad. Kemudian double click file yang disimpan tadi untuk dengar suara sebut i love you.

4. Dengar betul-betul suara tersebut, lelaki atau perempuan. Kalau dengar seperti lelaki, maksudnya laptop kawan-kawan lelaki a.k.a jantan la...hehe.


"SELAMAT MENCUBA"

CeLoTeH EyzA : Cuba jangan tak cuba....



Tiada ulasan: