Halaman

TeRiMa KaSiH DaTaNG BeLoG BiaSa iNi

Isnin, 23 Mei 2011

MiNGGu EXAM

Akhirnya bila masuk saja minggu terkahir exam barulah Eyza rasa tenang sikit. 
Tak adalah lagi terkejar-kejar ke sana ke mari...
Sebabnya minggu pertama & kedua Eyza rasa kalut sangat...
Minggu-minggu terakhir sebelum cuti penggal satu..
Ada dua program besar...
Pertandingan Kawad Kaki Peringkat Negeri...
Pesta Muzik Peringkat Negeri...
Alhamdulillah, selesai dua program tersebut..
So, boleh tumpukan pada kerja-kerja dalaman saja..
Cuti dua minggu ni pun rasanya bukanlah bermakna Eyza dapat cuti dengan bahagianya...
Sure minggu pertama cuti sekolah, Eyza akan sibuk buat persiapan akhir untuk my E-day..
*Setiap hari tak putus doa Eyza akan majlis berjalan dengan lancar

So, ini ajelah coretan buat kali ini...
Mengisi masa senggang...
Kejap lagi jam 1.25 ptg ada kelas lagi..
Daaa...
Sampai bertemu kembali dalam coretan yang akan datang...

Selasa, 10 Mei 2011

Peristiwa Basi ~~~

Mak ai, tajuk memang tak tahan...
Bukan apa..
Saja Eyza letakkan tajuk kaitan basi...
Sebabnya apa yang Eyza bakalkan sajikan ni...
Kiranya lebih kurang dah basi...
Cerita pasal peristiwa yang berlaku kat sekolah sejak awal tahun...
Lama dah Eyza simpan...
Baru hari ni timbul rasa nak upload gambar-gambarnya...
Juz enjoy ajelah la ea...
Walaupun peristiwa dah basi...

KEJOHANAN OLAHRAGA SEKOLAH :








MAULIDUR RASUL :








PERTANDINGAN KAWAD KAKI DAERAH JEMPOL :













Ku Ucap Alhamdulillah


Pagi tadi Eyza jadi guru pengiring...
Hantar pelajar SMK Palong 7 ke Pesta Muzik Peringkata Daerah Jempol...
Mula-mula ingatkan dapat naik bas saja..
Tup-tup kena drive juga ke SMK Batu Kikir...
Sekolah Eyza masuk pertandingan koir, nyanyian solo L dan P, kompang formasi...
Alhamdulillah..syukur sangat padanya...
Sekolah kami menang 3 pertandingan...

1. Johan Nyanyian Solo Perempuan (diwakili oleh Ayu..bawa lagu Ketentuan-Ramlah Ram..pergh suara dia memang sedap...suka Eyza dengar)


2. Johan Kompang Formasi (Mak ai...yang ni mmg sungguh tak disangka-sangka...budak-budak berlatih dua hari sahaja sebab masing-masing sibuk berlatih untuk kawad peringkat negeri..dengan pakaian pun biasa saja..Alhamdulillah kami menang!!!!)


3. Naib Johan Koir (Yang ni syukur sangat kami menang...pakaian sekolah Eyza simple aje banding dengan sekolah lain..mulanya budak ni pun cam patah semangat aje, rasa rendah diri...tapu berkat latihan yang tak pernah jemu...dengan berbekalkan lagu Malaysia Tanah Airku dan Kalau Berpacaran..kami menang tempat kedua..syukur pada-Nya)


InsyaAllah tahun depan kami akan buat yang lebih baik...
Rancangnya tahun depan kami akan hantar penyertaan untuk tarian pula..
Oh, itulah my fav aktiviti..
TARIAN
Harap-harapnya kami akan dapat buat yang terbaik untuk Pesta Muzik 2012...
Amin....
Terima kasih buat semua yang terlibat untuk Pesta Muzik 2011...


Sabtu, 7 Mei 2011

SaYaNG Dia

 Ya...Eyza sangat sayangkan dia..
Dia yang Eyza panggil MAK..
Dialah ibu terbaik..
Dialah guru yang sejati..
Dialah teman bergaduh...
Dialah sahabat bergurau senda...
Dialah tempat mengadu..
Dialah tukang masak paling handal...
Dia adalah segala-galanya...



Terima kasih, mak..
Untuk segalanya..
Selama 25 tahun Along ada di samping mak...
Maafkan segala kekhilafan Along sebagai anak...
Terima kasih sebab mak sentiasa di sisi Along, Abang dan Adik...
Sabar melayan karenah kami...
Maklah ibu terbaik untuk kami...
Terima kasih kerana menjadi sahabat kami...

Esok Hari Ibu..
Hari-hari kita sayang ibu kita kan..
Tapi sempena Hari Ibu..
Kita mahukan dia dapat layanan paling istimewa...
Lebih istimewa dari hari-hari yang biasa...
Mari semua kita sayang ibu, umi, mak, bonda dan apa-apa sahajalah gelarannya...
Yang paling penting kita sayang mereka...


CeLoTeH EyzA ~~ Dari mana datangnya perangai gila-gila kami, dari emaklah kami warisi...haha

Ahad, 1 Mei 2011

PeRLu KeR???


Eyza memang salah satu antara jutaan ribuan peminat KPoP..
Tapi semalam masa blogwalking jumpa sesuatu yang wat hati sebal...
Ada plak orang Malaysia yang sibuk nak meniru KPoP ni..
Masalahnya bukan hanya irama dan lagu saje nak dicedoknya..
Dengan cara berpakaian sekali diangkutnya..
Mak ai...berpinar mata kepala tengok wei...
Mungkin ada sebahagian yang boleh terima..
Tapi bagi Eyza tak boleh diterima...
Artis yang ada setakat ni pun pakaian mengalahkan bintang Hollywood..
Tambah plak dengan yang baru-baru camni..
Aduyai, kerajaan Malaysia tak boleh ke buat akta ke apa-apa ke..
Untuk tetapkan etika berpakaian artis..
Moga segala kebaikan akan tersebar menutup cela-cela yang ada...
InsyaAllah...

Nak letak gambar tapi rasa cam menyemak je kat blog..
So, sesiapa yang belum tengok..
Boleh la klik di link kat bawah ni..
Saja je Eyza nak sedekah trafik kat blogger..hehe