Halaman

Selasa, 15 Jun 2010

KeLuH KeSaH CHiKi : EPISOD 1


Hai kawan2 Kak Eyza....

Nama saya Chiki....Kak Eyza  panggil saya Chiki, tak tau la camne leh dapat nama tuh..tp sejak dari saya baby lagi, saya slaloo dgr Kak Eyza, Kak Ain panggil Chiki..Chiki...sbb tu la saya rasa tu la nama saya. Tapi kan kdg2 de jgk Kak Eyza panggil saya dgn nama lain...kadang2 Kak Eyza panggil saya Siti Nor Chiki....ntah apa2 je Kak Eyza tuh..dia ingat saya ni manusia ke nak letak Siti Nor kat depan...slaloo kalo dia panggil camtu, saya buat bodoh jer...haha. Padan muka Kak Eyza, sape suh panggil camtu....

Selain Siti Nor Chiki, dorang slaloo jgk panggil saya Princess Chiki...tp sejak dah ada anak saya si Putam tuh...dorang dh ubah panggilan saya kpd Queen plak...nape ek dorang panggil saya Princess, Tuan Puteri dgn Queen????? (Chiki wat muka bodoh tak bersalah die tuh)

Ok, sbg permulaan kepada cerita saya yang bertajuk "Keluh Kesah Chiki"...saya nak perkenalkan diri jer.
Jantina saya girl tau...kawan2 Kak Eyza nmpk kan gmbr kat atas tuh...itulah saya. Comel kan??? Tapi saya slaloo geram dgn Kak Eyza, dia slaloo kutuk ekor saya yang comel tuh...Kak Eyza jeles ler tuh sbb die xde ekor cam saya...

Lagi nk cerita apa ye...hah, mkanan fav Chiki ~~~> ikan goreng, ayam goreng, dan udang goreng. Saya tak suka sgt makan nasi ikan rebus yang slaloo Kak Eyza bg saya makan tuh...sbb tuh bila Kak Eyza tgh makan, saya akan gunakn kuasa panahan mata saya tuh..Kak Eyza slaloo kalah dgn panhan mata saya...dia akan bg ayam goreng yg die dh kunyahkan kpd saya sambil membebel...Kak Eyza mmg suka membebel tp saya tetap sayangkan Kak Eyza.

Ok la kawan2 Kak Eyza...cerita kali ni cukup sampai kat sini jer...nanti Chiki smbung lg kisah2 yg lain plak..kawan2 tngu tau...kat bwh nih Chiki letakkan gmbr Chiki masa kecik...gerenti comel punyer..


Kak Ain amek gmbr ni masa Chiki baru je bape minggu...comel kan saya???? (berkata dgn gaya ala Princess)

Ahad, 13 Jun 2010

Blog Baru ~~~ (^_^)V

Hai...sbg permulaan utk blog ni sebenarnya tak tau nk tulis apa sbg kata aluan...haha..(mesti korang terpk ~ mak ai, skemanyer minah nih)...ok, walopn korang takde tanya soalan pn..eyza nk tanya n jawab sndiri..hahaha..tgk tuh punya byk masa terluang sampai leh tanya soalan pada diri sendiri...

Knape buat blog baru????? 

Ntah la...takde sebab yg spesifik pun..cuma teringin nk buat yg baru dan nk delete yg lama tuh...blog lama tuh ntah jadi apa ntah dah...tgn nih dok gatal godeh sana, godeh sini...pastu tibe2 de member mngadu x ley komen post2 eyza..x syok la kalo camtu kn..so better sbg permulaan utk memulakan kehidupan yang baru ni (sbg penganggur~baru habis blaja blahjar kat UPSI)...so wujud la blog baru yang masih  diberi nama HiDuP SeInDaH BiaSa.....

Nape guna alisyasophia????

Eyza suka sangat dgn nama nih...sejak zaman sekolah lagi...Iyelah dolu2 kn gila sgt baca novel, pastu kn penulis novel tuh guna mcam2 nama pena yg besh2...so masa tuh tgn ni dok gatal la nak reka nama sndiri..mne le tau dpt tulis novel satu ari nti kn...maka, terciptalah ALISYA SOPHIA...kekal sampai ke tua, silap2 nti nama anak pn guna nama tu..huahuahua

Ok la...nanti eyza update lagi kalo2 de masa terluang la...buat masa ni, penganggur terhormat ni hanya ada idea ciput jer...so stop here...

TO BE CONTINUED.....