Halaman

TeRiMa KaSiH DaTaNG BeLoG BiaSa iNi

Khamis, 13 Januari 2011

25 tahun


25 tahun...
Ya, Eyza sudah genap 25 tahun hari ni...

"SELAMAT HARI LAHIR"

Hahaha, apa jenis manusia ni..
Buat ucapan untuk diri sendiri di blog sendiri...

Terasa diri semakin tua...
Tapi juga dalam masa yang sama terasa seperti masih di alam persekolahan...
Wah, mesti ada yang kata perasan muda betul budak sekor ni...
Hahaha...sebenarnya bukan perasan muda..
Tapi jiwa muda apatah lagi setiap hari dikelilingi student...
Student yang macam-macam ragam ni membuatkan diri sentiasa terkenangkan zaman waktu muda-muda remaja dulu...

Anyway..
Bermulanya hari ini...
Eyza rasa Eyza sudah semakin bersedia untuk menghadapi segala-galanya...
Menjadi guru yang bukan mudah seperti disangka oleh orang lain...
Jadi apa pun cabarannya lepas ni...
Eyza akan cuba tabah untuk mengharunginya...
Untuk menjadi isteri kepada seorang suami juga bukan mudah perjalanannya...
Ops, jangan salah faham pula...
Eyza belum nak kahwin lagi la..
Hanya merancang untuk ke arah itu...
Moga jodoh kami kekal...
Dan satu lagi ialah untuk membahagiakan famili Eyza...
Untuk mak dan abah yang telah banyak berkorban..
Untuk adik-adik yang macam-macam karenahnya..
Moga Eyza akan dapat membuat mereka bahagia walaupun hanya sebesar kuman...
Huhuhu...

Oklah, tak boleh nak bebel lama..
Mahu bersiap-siap ke sekolah...
Tata...titi...tutu


Selasa, 4 Januari 2011

KeRJaYa BeRMuLa ~~~~


Sudah dua hari Eyza memulakan kerjaya pilihan Eyza...
Mulanya pada hari pertama debaran itu tetap dirasai...
Tapi bila hari ni dah masuk hari kedua...
Eyza mula dapat menyesuaikan diri...
Suasana sekolah yang amat positif di SMK Palong Tujuh ni...
Teman-teman guru yang prihatin dan sangat membantu...
Pelajar-pelajar yang bagus dan kebanyakannya amat berminat untuk belajar...
Pelajar nakal itu tetap ada...
Tapi nakal yang biasalah...
Bak kata orang tua-tua, nakal budak-budak baru nak naik...

Susah mahu update blog di sini...
Broadband ni jarang-jarang kuar lampu biru tu..
Kalau dah hijau lembap tu...
Nak update pun terasa malas..
Risau sangat bila fikir Eyza dah lama tak update..
Berminggu sudah tak blogwalking...
Harapnya bila hidup dah stabil di sini..
Dapatlah guna streamyx dan bolehlah diupdate selalu blog Eyza ni...
Harap sabar menanti Eyza membalas kunjungan kawan-kawan semua...
InsyaAllah ~~~

Sampai ketemu lagi di lain waktu...